Reteta pentru 4 portii.
Ingrediente:
- 30 g unt;
- 250 g orez;
- 1 ceapa tocata;
- 2 linguri ghimbir ras;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- 600 ml supa concentrata de vita;
- 500 g carne de miel, cuburi;
- 1/2 lingurita sare;
- piper negru macinat;
- 2 linguri ulei de masline;
- 2 dovlecei taiati;
- 100 g ciuperci mici;
- 100 g caise uscate;
- 100 g stafide;
- patrunjel tocat.
Intr-o cratita se topeste untul si se calesc orezul, ceapa, o lingura de ghimbir si usturoiul 3-4 minute. Se toarna supa si se pune la fiert. Cand da in clocot, se acopera si se fierbe la foc mic 30 de minute. Mielul asezonat cu sare si piper se rumeneste 10 min. intr-o tigaie cu ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie si se acopera cu un servetel de hartie. In restul de ulei se prajesc dovleceii si ghimbirul, se adauga ciupercile, care se calesc si ele 3 minute.
La amestecul cu orez se adauga caisele, stafidele, mielul, dovleceii si ciupercile. Se acopera si se mai tin pe foc, amestecand din cand in cand, pana s-a fiert carnea. Se serveste presarat cu patrunjel.